Oh Bee Eco: Kestokelmut

Oh Bee Eco
Oh Bee Eco: Kestokelmut
Oh Bee Eco: Kestokelmut Oh Bee Eco: Kestokelmut Oh Bee Eco: Kestokelmut Oh Bee Eco: Kestokelmut

Kitchen Starter Pack on näppärä aloituspaketti Sinulle, joka haluat vaihtaa muovikelmun ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon

29,90 €
Sisältää alv. 24.00 %

Oh Bee Eco: Kestokelmut

Uusi ekologisempi tapa säilöä ruoka-aineet ja ruoantähteet on nyt täällä! Kitchen Starter Pack on näppärä aloituspaketti Sinulle, joka haluat vaihtaa muovikelmun ympäristöystävällisempään vaihtoehtoon.

Uudelleenkäytettävä ekokelmu korvaa arkesi askareissa niin muovikelmun, pakastepussit kuin myös folion. Ekokääre muovautuu käsien lämmöstä erilaisten astioiden ja ruoantähteiden ympärille säilyttäen ne tuoreina. Kelmu huuhdellaan käytön jälkeen haalealla vedellä ja asetetaan astiakaappiin kuivumaan. Voit halutessasi käyttää myös mietoa astianpesuainetta.

Kitchen Starter Pack keittiön aloituspakkaus sisältää kotimaisia rakkaudella valmistettuja ekokelmuja kolmessa eri koossa:

♥ S-kelmu 15x15cm

♥ M-kelmu 21x21cm

♥ L-kelmu 25x25cm


Ekokelmun käyttö:

♥ Huuhtele kääreet ainoastaan haalealla vedellä (<60C)

♥ Käsi on paras ”tiskiharja”. Voit tarvittaessa lisätä hieman mietoa astianpesuainetta hyppysiisi ja hieraista kääreen puhtaaksi – yleensä pelkkä vesihuuhtelu kuitenkin riittää

♥ Anna ruoka-annoksen jäähtyä ennen kuin peität sen kääreellä

♥ Säilytä kääre mahdollisimman löyhästi esim. taittamalla se kahtia tai kierittämällä sen kevyesti rullalle

♥ Säilytä kääre kuivassa ja mahdollisuuksien mukaan kaukana hellasta ja muista lämmönlähteistä, sillä lämpö kuluttaa kankaan vahapintaa


Mehiläisvaha on luonnostaan antibakteerista ja ehkä juuri tästä syystä vaikuttaa siltä, että ekokelmussa säilytetty ruoka pysyy tuoreena jopa pidempään kuin muovikelmuun kääritty ruoka. Jos et meinaa uskoa, niin haastamme sinut säilömään esimerkiksi puolikasta avokadoa muovikelmussa ja toista puolikasta ekokelmussa muutaman päivän ajan. Saatat yllättyä!

Kotimaiset käsityönä valmistetut Oh Bee Eco -kestokelmut valmistuvat yhteistyössä Suomen ensimmäisen valtuutetun mehiläisvahakääreiden vahaajan kanssa ja täyttävät näin elintarvikekontaktimateriaaleille säädetyt tiukat vaatimukset. 

Materiaali: Kierrätetty 100% puuvillakangas, joka käsitellään useiden pesukertojen jälkeen mehiläisvahasta ja kookosöljystä valmistetulla seoksella.

HUOM! Kääreet valmistetaan kierrätyskankaasta, joten kuosit vaihtelevat aina varastotilanteen mukaan! Tällä hetkellä on sinisiä ja keltaisia kuoseja (viimeinen kuva). Kirjoita kassalla väritoiveesi.Kuvat: 

2.@jennikollaniphotography

1. & 3. Aino Heininen


Ekopuoti Pihla
Ekologisempi arki - askel kerrallaan

Ovatko puhdas luonto, käytännöllinen arki ja ihosi hyvinvointi sinulle tärkeitä asioita? Vaivaako ympäristön saastuminen ja ilmastonmuutos edes joskus, mutta et oikein tiedä mitä itse voisit tehdä?

Ajatteletko kuitenkin, että jokaisen vastuu on varjella luonnon puhtautta ja monimuotoisuutta pyrkien vähentämään ympäristöä kuormittavaa elämäntapaa? Olet ehkä huomannut, että minkä tahansa uuden asian opettelun esteenä on usein epävarmuus ja jopa haluttomuus ottaa selvää asioista, jolloin helposti jää kiertämään niitä vanhoja tuttuja kehiä. Ei ole kuitenkaan helppoa tietää mistä lähteä liikkeelle ja totuttujen rutiinien muuttaminen voi tuntua liian isolta taakalta, jotta jaksaisi edes aloittaa.

Koko elämää ei yleensä pysty muuttamaan kerrasta, mutta onneksi täydellisyyteen ei tarvitsekaan pyrkiä - riittää kun teemme yhdessä pieniä arkisia valintoja askel kerrallaan! <3

Luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita löytyy nykyään moneen lähtöön. Oletko joskus pähkäillyt mahtavatkohan ne oikeasti toimia tai ovatko ne yhtä "vihreitä" kuin lupaavat? Tai mietitkö ovatko kestotuotteet vaivalloisia ja epähygieenisiä käytössä? Me ainakin olemme ja voimme myöntää, ettei kaikki ole aina sitä miltä näyttää! Me Ekopuoti Pihlassa haluamme auttaa sinua kolmen kotiäidin voimin ottamaan askeleita kohti ekologisempaa arkea ja kemikaalikuorman vähentämistä. Jotta sinun ei tarvitsisi käydä ihan kaikkia samoja kokeiluja läpi kuin me, olemme valinneet vain (sotkuisessa lapsiperhe)arjessa toimivaksi testattuja tuotteita ja pitkälti Less is more -periaatteella. Mitä vähemmän ainesosia, sen parempi sinulle ja ympäristölle!

Puhdasta arkea <3 Tuulia, Hanna & Heidi