Näin Ekopuoti Pihla sai alkunsa

Olipa kerran tahoillaan kaksi tyttöä, Hanna ja Tuulia, jotka viettivät ihan tavallista lapsuutta toisistaan tietämättä. Hanna asui maalla ja Tuulia kaupungissa. Tuulia tosin vietti kaikki pitkät ja huolettomat kesänsä mummolassa Pohjois-Savossa järven rannalla. Mummolassa Tuulia oppi rakastamaan luontoa, rauhallista elämänrytmiä ja itse käsillä tekemistä - suomalaista järvimaisemaa unohtamatta. Lomien päätyttyä elämä kaupungin sykkeessä oli hektistä, mutta luonnon merkitys ei sielläkään unohtunut. Alakoululaisena Tuulia perusti eräänä syksynä taloyhtiön muille lapsille kerhon "Aurinkoa auttavaiset", jossa kerättiin roskia nurmikolta, tehtiin kasvikansioita ja keväällä autettiin aurinkoa sulattamaan lumet, jotta kevät jo joutuisi.

Hanna kasvoi maanviljelijäperheessä ja luonto oli niin sanotusti normaali osa elämää. Peltotyöt, metsätyöt ja puolukan poiminnat olivat osa arkea. Lisäksi partioharrastus oli mieluisa tapa viettää aikaa ystävien kanssa luonnossa. 

Nuorena aikuisena, perheen jo perustettuaan, Tuulian kaipuu lähemmäs luontoa ja paikkaan, jossa olisi enemmän tilaa ja mahdollisuuksia toteuttaa ja tehdä itse asioita vahvistui. Voimakkaana esikuvana oli lapsuuden mummola. Eräs maaseudulla vietetty kesä oli piste i:n päälle. Rakas kotikaupunki sai jäädä! Marraskuussa perhe muutti ummikkona rintamamiestaloon. Lapset ja oma jätevesijärjestelmä saivat Tuulian pohtimaan perheen kulutuskäyttäytymistä. Mitä jos kodin hygieniatuotteet ja pesuaineet olisivatkin sekä luonnolle että ihmiselle hyväksi ja turvallisia käyttää? Miten voisi vähentää päivittäisessä ihokosketuksessa olevaa ja vesistöihin päätyvää kemikaalikuormaa ja mikromuovin  määrää? Laadukkaita, sekä aidosti ekologisia ja biohajoavia tuotteita vaan oli turhan vaikea löytää...

Hannan tie vei opiskeluaikoina kaupunkiin, mutta selkeä kaipuu takaisin maalle oli koko ajan olemassa. Vasta oikeastaan lasten myötä kasvoi kiinnostus erityisesti lapsiin kohdistuvista kemikaalijäämistä. Toive lasten mahdollisimman luonnonmukaisesta elämisestä alkoi näkyä mm. pesuaineiden, kosmetiikan ja vaatteiden valinnoissa. Vähitellen Hanna alkoi tehdä valintoja myös luontoa ajatellen.

Tuulia löysi asiantuntevan ekotuotteiden maahantuojan ja perusti pienen tilausringin ystävilleen. Hannan ja Tuulian tutustuttua vuonna 2018 he huomasivat jakavansa samat arvot ja kiinnostuksen kohteet. Samat tuotemerkitkin olivat molemmilla käytössä. Pian ystävykset haaveilivat ekotuotteiden välittämisestä jo vähän laajemmalle yleisölle. Syntyi halu auttaa muitakin löytämään ja saamaan helposti ekologisia tavalliseen arkeen sopivia tuotteita! Koko elämää ei pysty kerralla muuttamaan, mutta ekologisempaa arkea voi opetella askel kerrallaan. Ajatus verkkokaupasta kypsyi hiljalleen ja 1.10.2020 haaveista tuli totta - päivittäisiä arjen valintoja helpottamaan avautui Ekopuoti Pihlan verkkokauppa.

Ekopuoti Pihla
Ekologisempi arki - askel kerrallaan

Ovatko puhdas luonto, käytännöllinen arki ja ihosi hyvinvointi sinulle tärkeitä asioita? Vaivaako ympäristön saastuminen ja ilmastonmuutos edes joskus, mutta et oikein tiedä mitä itse voisit tehdä?

Ajatteletko kuitenkin, että jokaisen vastuu on varjella luonnon puhtautta ja monimuotoisuutta pyrkien vähentämään ympäristöä kuormittavaa elämäntapaa? Olet ehkä huomannut, että minkä tahansa uuden asian opettelun esteenä on usein epävarmuus ja jopa haluttomuus ottaa selvää asioista, jolloin helposti jää kiertämään niitä vanhoja tuttuja kehiä. Ei ole kuitenkaan helppoa tietää mistä lähteä liikkeelle ja totuttujen rutiinien muuttaminen voi tuntua liian isolta taakalta, jotta jaksaisi edes aloittaa.

Koko elämää ei yleensä pysty muuttamaan kerrasta, mutta onneksi täydellisyyteen ei tarvitsekaan pyrkiä - riittää kun teemme yhdessä pieniä arkisia valintoja askel kerrallaan! <3

Luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita löytyy nykyään moneen lähtöön. Oletko joskus pähkäillyt mahtavatkohan ne oikeasti toimia tai ovatko ne yhtä "vihreitä" kuin lupaavat? Tai mietitkö ovatko kestotuotteet vaivalloisia ja epähygieenisiä käytössä? Me ainakin olemme ja voimme myöntää, ettei kaikki ole aina sitä miltä näyttää! Me Ekopuoti Pihlassa haluamme auttaa sinua kolmen kotiäidin voimin ottamaan askeleita kohti ekologisempaa arkea ja kemikaalikuorman vähentämistä. Jotta sinun ei tarvitsisi käydä ihan kaikkia samoja kokeiluja läpi kuin me, olemme valinneet vain (sotkuisessa lapsiperhe)arjessa toimivaksi testattuja tuotteita ja pitkälti Less is more -periaatteella. Mitä vähemmän ainesosia, sen parempi sinulle ja ympäristölle!

Puhdasta arkea <3 Tuulia, Hanna & Heidi