Näin Ekopuoti Pihla sai alkunsa

Olipa kerran tahoillaan kaksi tyttöä, Hanna ja Tuulia, jotka viettivät ihan tavallista lapsuutta toisistaan tietämättä. Hanna asui maalla ja Tuulia kaupungissa. Tuulia tosin vietti kaikki pitkät ja huolettomat kesänsä mummolassa Pohjois-Savossa järven rannalla. Mummolassa Tuulia oppi rakastamaan luontoa, rauhallista elämänrytmiä ja itse käsillä tekemistä - suomalaista järvimaisemaa unohtamatta. Lomien päätyttyä elämä kaupungin sykkeessä oli hektistä, mutta luonnon merkitys ei sielläkään unohtunut.

Hanna kasvoi maanviljelijäperheessä ja luonto oli niin sanotusti normaali osa elämää. Peltotyöt, metsätyöt ja puolukan poiminnat olivat osa arkea. Lisäksi partioharrastus oli mieluisa tapa viettää aikaa ystävien kanssa luonnossa. 

Nuorena aikuisena, perheen jo perustettuaan, Tuulian kaipuu lähemmäs luontoa ja paikkaan, jossa olisi enemmän tilaa ja mahdollisuuksia toteuttaa ja tehdä itse asioita vahvistui. Voimakkaana esikuvana oli lapsuuden mummola. Eräs maaseudulla vietetty kesä oli piste i:n päälle. Rakas kotikaupunki sai jäädä! Marraskuussa perhe muutti ummikkona rintamamiestaloon. Lapset ja oma jätevesijärjestelmä saivat Tuulian pohtimaan perheen kulutuskäyttäytymistä. Mitä jos kodin hygieniatuotteet ja pesuaineet olisivatkin sekä luonnolle että ihmiselle hyväksi ja turvallisia käyttää? Miten voisi vähentää päivittäisessä ihokosketuksessa olevaa ja vesistöihin päätyvää kemikaalikuormaa ja mikromuovin  määrää? Laadukkaita, sekä aidosti ekologisia ja biohajoavia tuotteita vaan oli turhan vaikea löytää...

Hannan tie vei opiskeluaikoina kaupunkiin, mutta selkeä kaipuu takaisin maalle oli koko ajan olemassa. Vasta oikeastaan lasten myötä kasvoi kiinnostus erityisesti lapsiin kohdistuvista kemikaalijäämistä. Toive lasten mahdollisimman luonnonmukaisesta elämisestä alkoi näkyä mm. pesuaineiden, kosmetiikan ja vaatteiden valinnoissa. Vähitellen Hanna alkoi tehdä valintoja myös luontoa ajatellen.

Tuulia löysi asiantuntevan ekotuotteiden maahantuojan ja perusti pienen tilausringin ystävilleen. Hannan ja Tuulian tutustuttua vuonna 2018 he huomasivat jakavansa samat arvot ja kiinnostuksen kohteet. Samat tuotemerkitkin olivat molemmilla käytössä. Pian ystävykset haaveilivat ekotuotteiden välittämisestä jo vähän laajemmalle yleisölle. Syntyi halu auttaa muitakin löytämään ja saamaan helposti tavalliseen arkeen sopivia ekologisia tuotteita! Koko elämää ei pysty kerralla muuttamaan, mutta ekologisempaa arkea voi opetella askel kerrallaan. Ajatus verkkokaupasta kypsyi hiljalleen ja 1.10.2020 haaveista tuli totta - päivittäisiä arjen valintoja helpottamaan avautui Ekopuoti Pihlan verkkokauppa.


Ilmainen nouto Nousiaisista (varasto) ja Raisiosta (Taito-Valpuri). 

Toimituskulut Suomessa alk. 3,90 €. Aina ilmainen toimitus yli 80 € tilauksiin!

Lue lisää toimitustavoista.

Ekopuoti Pihla

Ekologisempi arki - askel kerrallaan


Ovatko puhdas luonto, käytännöllinen arki ja ihosi hyvinvointi sinulle tärkeitä asioita? Ekologisen elämäntavan opettelu voi kuitenkin tuntua vaikealta tai raskaalta oman arjen kiireiden ja touhujen keskellä. Kuulostaako tutulta?

 

Meidän unelmana Ekopuoti Pihlassa on tarjota mahdollisuuksia edetä pienin askelin kohti puhtaampaa, ekologisempaa ja yksinkertaisempaa elämää - ilman syyllisyyttä tai kuormittavaa suorittamista!

 

Luonnonkosmetiikkaa ja ekopesuaineita löytyy nykyään moneen lähtöön. Oletko joskus pähkäillyt mahtavatkohan ne oikeasti toimia tai ovatko ne yhtä "vihreitä" kuin lupaavat? 

 

Jotta sinun ei tarvitsisi käydä ihan kaikkia samoja etsintöjä ja kokeiluja läpi kuin me, olemme valinneet (sotkuisessa lapsiperhe)arjessa toimivaksi testattuja aitoja ekotuotteita ja pitkälti Less is more -periaatteella. Mitä vähemmän ainesosia - sen parempi sinulle ja ympäristölle.

 

Tehdään yhdessä arkisia valintoja myrkyttömän ja ympäristöystävällisemmän arjen puolesta!Puhdasta arkea 🧡
Tuulia & Hanna